Wanneer geboortekaartje uitzoeken

Op het moment je zwanger bent, komt er behoorlijk veel op jullie af. Er moet van alles geregeld en gekocht worden voor de kleine spruit. Ontzettend leuk, maar hoe zit dat eigenlijk met het geboortekaartje? Hoe en wanneer start je hier mee?

Hoera zwanger
Wanneer ga je kiezen welk geboortekaartje je gaat versturen?? Het geboortekaartje komt net na de geboorte in beeld, waardoor dit misschien niet het eerste is waar je aan denkt tijdens de zwangerschap. Om je op weg te helpen heb ik een aantal tips voor je. Wellicht kan ze gebruiken:

1. Begin tijdig
Dit lijkt een open deur, maar ik zag laatst op een forum voorbij komen dat best veel stellen rond de 30-35 weken starten met het uitzoeken van een geboortekaartje. Ik adviseer je om eerder te starten. Vanaf week 26 is bijvoorbeeld een mooi moment om te starten met het oriënteren. Dit moment wordt vaak als 1 van de mijlpaal in de zwangerschap gezien, omdat je kindje weer een belangrijke groei heeft doorgemaakt. Met nog 13 weken te gaan geeft dit voldoende ruimte om alle opties en keuzes rustig te bekijken. Mocht de kleine dan per ongeluk wat eerder komen, dan ben je in ieder geval goed voorbereid.

2. Denk eens rustig na of je een kaartje laat ontwerpen of dat je hem online uitzoekt.
Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden in kleur, vorm en stijl te vinden. Veelal heb je de mogelijkheid om een proefkaartje aan te vragen. Maak hier gebruik van. Dit geeft mooie inspiratie voor jullie perfecte kaartje.

3. Jongen of meisje?
Niet iedereen wil voor de geboorte al weten wat het geslacht van de baby is. Zorg dat je in dit geval 2 versies klaar hebt liggen..

Tijs Jolé Jona

 

 

 

4. Laat je goed informeren
Zoals dat met alles gaat, zijn er legio mogelijkheden bij het kiezen van jullie geboortekaartje. Ook prijs is daar een belangrijk onderdeel van. Laat je vooraf goed informeren over de prijs van het kaartje. Want naast het kaartje zelf komen er soms nog variabele kosten bij:
* Drukkosten van de kaartjes
* Enveloppen die je nodig hebt
* Meerkosten indien speciaal papier gekozen wordt
Erg zonde zijn als je na het bestellen verrast wordt.

5. Ga door tot je het perfecte kaartje hebt!
Hoe vervelend gaat het zijn wanneer je helemaal in de wolken bent van jullie kleine wondertje, je de kaartjes ontvangt en je dan ineens ziet dat de kleur toch nét niet naar wens is. Of dat de verdeling van de tekst toch echt uit balans is. Beter 1 keer extra naar het kaartje kijken, dan 1 keer te weinig zeg ik altijd. Je stelt je kindje maar 1 keer voor aan de wereld en dat mag best een mooie aankondiging zijn, toch??

Ik wens jullie vooral veel plezier met het uitzoeken of samenstellen van het geboortekaartje, want uiteindelijk geldt toch voor elk klein wondertje:

Ansicht_je bent mooi precies zoals je bent